Bemutatkozás

A nevem Soltay Péter.

A fához fűződő szenvedélyem már gyerekkoromban megmutatkozott, mikor 8-10 éves koromban a lakóhelyünknél üzemelő asztalos műhelybe jártam – eleinte faforgácsért a hörcsögeim alá – majd inkább már maradék fadarabokért. Boldogan hordtam haza ezeket és a különböző ünnepekre kért szerszámokkal; reszelővel, fűrésszel, kézi furdanccsal addig barkácsoltam, míg hol egy kishajó, hol egy repülő formálódott belőlük.

Fiatal felnőtt korom óta készítek bútorokat. Eleinte jellemzően a családtagjaimnak és magamnak – az éppen aktuális hóbortomhoz illeszkedően. Első bútoraim között szekrény-terráriumok és akváriumok szerepeltek. Később a különböző gyűjteményeimnek készítettem illendő bútorokat, majd a saját otthonunkba.

Felnőttként sokáig háttérbe szorult ez a vonzódásom, mert közel 15 évig irodai munkát végeztem.

Dolgoztam néhány évet a vendéglátásban – ebből egy évet Németországban. Ezt követően logisztikusként – készletgazdaként – helyezkedtem el, mialatt diplomát szereztem a BGE Kereskedelmi Karán közgazdászként.

Az életem során szerzett tapasztalataim sokat segítettek a saját cégem vezetésében, de egyre inkább megerősítettek abban, hogy valójában mit is szeretnék csinálni. Folyamatos hiányérzetem volt, ezért jelentkeztem és végig is csináltam az asztalos képzést.

A bizonyítvány megszerzése után meghoztam a döntést, és végre

megvalósítottam az álmom!