GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért nem találok árakat az oldalon?

Egy bútor árára rengeteg tényező van hatással, nem csak a méretei. Elsősorban a választott anyagok és szerelvények. Nagyon igyekszem elkerülni a túlárazást, hogy versenyképes maradhassak a piacon. Így ahhoz, hogy egy valóban helytálló ajánlatot adhassak, sok előkészületre és egyeztetésre van szükség. Rengeteg körülmény vár közösen tisztázásra – akár egyetlen bútor esetén is -, mielőtt árat lehetne kalkulálni.

Milyen lépésekből áll egy ajánlat és megrendelés előkészítése?

Minden esetben szükség van helyszíni felmérésre, amit Pest megyében ingyenesen vállalok.
A felmérés alkalmával tudjuk első ízben egyeztetni az alapelképzelést. Erre általában kettő-négy óra elegendő szokott lenni. Ezt követően készítek egy 3D-s látványtervet, ami sokat segít a soron következő személyes egyeztetésnél. Ilyenkor van lehetőség a színek és textúrák kiválasztására, valamint a szerkezeti elemek finomítására. Erre a találkozóra egy-két órát szoktam szánni.
A szolgáltatás eddig a pontig ingyenes!
A fenti folyamat segítségével már összeállítható egy valóban helytálló ajánlat, aminek elfogadásával megkezdődhet a bútor fizikai megvalósítása.
Természetesen, amennyiben szükséges és maradtak még további egyeztetni valók, ezt követően is van lehetőség személyes találkozóra, aminek azonban már költségei vannak.
Az alapanyagok megrendeléséhez már csak egy előleg kifizetésére van szükség – mely fedezi a felhasznált anyagok költségeinek jelentős részét.

Mennyi idő alatt készülhet el a bútorom?

Ez sok körülménytől függ, de általában elmondható, hogy az elképzelés véglegesítését követően, a szabászatok 2-3 hétre vállalják az alkatrészek leszabását. Ezt követi a műhelymunka, ami a projekt méretétől függően 2-3 naptól, akár egy hetet is igénybe vehet. Az előkészített alkatrészek kiszállítását követően kezdődhet el a helyszíni munka, amely szintén 1-2 naptól akár 1-2 hétig is tarthat. Összességében tehát elmondható, hogy egy közepes méretű projekt megvalósulása átlagosan 4-5 hetet vesz igénybe.

Milyen anyagból készülhetnek a megálmodott bútorok?

A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Választhatunk tömörfát – különböző fafajtákból – vagy laminált forgácslapot a szivárvány összes színében, rengeteg textúrával. Továbbá, léteznek magas- vagy matt fényű és festett bútorlapok is.
Speciális bútorok – mint például egy akvárium és állványa – esetén a vas vázszerkezet hegesztését és az akvárium összeállítását is tudom vállalni.

Van garancia a bútorra?

Igen! Szerkezeti és funkcionális hiba esetén 3 hónap garanciát vállalok. Az esztétikai hibák felderítésére az átadáskor van lehetőség. A később keletkező esztétikai hibák nem garanciális jellegűek, de természetesen szívesen segítek azok helyreállításában.

Meglévő bútoraim felújításában is kaphatok segítséget?

Szívesen segítek meglévő kedvelt bútoraik felújításában is. Legyen az akár tömörfa bútor újraragasztása, csiszolása, festése. Forgácslap szerkezetű bútorok ajtajának, konyhai munkalapjának cseréje, vagy tejes bútorzatok részleges átépítése, kiegészítése.

Nagyáruházban vásárolt bútorom összeszerelésében is kaphatok segítséget?

Természetesen igen! Szívesen nyújtok segítséget rendkívül kedvező árszabással – az adott bútorelemek méretétől függően.

Kérhetem a víz, a villany illetve a világítás bekötését is a bútorba?

Minden esetben úgy készítem el a bútoraikat, hogy azok azonnal használatba vehetőek legyenek, így kérés esetén azok vízre, villanyra történő bekötését és a világítás beszerelését is elvégzem. (FONTOS: a villamos berendezések gyártói előírhatják, hogy a saját szakembereik kössék be azokat a garancia megtartásához!)

Kapok számlát az elkészült munkáról?

Természetesen minden szakmai és jogi szabályt betartva végzem tevékenységemet, így minden elvégzett munkám esetén számlát állítok ki.

Van lehetőség személyesen megtekinteni korábban készített bútorokat?

Az esetek döntő többségében magánszemélyek bútorait készítem, így azok nem megtekinthetőek a nagyközönség számára, csak a tulajdonosok engedélyével általam feltöltött fotókon. De az Allee áruházban található Hummusbar étterem bútorait is én készítettem, amit bárki, aki szeretné, megtekinthet.
Az étterem bútorairól készített néhány fotó a galériámban is helyet kapott, melyek ide kattintva azzonnal megnézhetőek.